Rasveta za svaku oblast – Lumiled Mont Čačak

RASVETA
SPORTSKIH OBJEKATA

LED osvetljenje za sportske događaje.

Katalog - Vaš tehnički orijentir

Kada je u pitanju sportski događaj, svaki detalj na terenu je bitan

Preporuka:

Istražite detaljnu preporuku proizvođača

LED reflektori za sve vremenske uslove

Sportisti, sudije, gledaoci – kada je o sportu reč, svi zavise od idealnih uslova vidljivosti.
Raznovrsna rasvetna rešenja – za sportske terene i sportske dvorane, od fudbalskih terena, sportskih dvorana pa sve do arena. Sve u LED rasveti. 

Benefiti i šta je važno znati

  • Osvetljenje koje je važno za svaki trenutak sportskog dešavanja na terenu
  • Pametni sistemi za upravljanje svetlošću zasnovani na LED tehnologiji
  • Osvetljenje sa izvanrednim prikazom
  • Efikasno niska potrošnja energije
  • Brza otplata
  • Dugi vek trajanja
  • Koliko je garantni rok?
  • Koliki su troškovi održavanja?
  • Koliki je vek trajanja?i

Reflektori za sportske terene predstavljaju primerak sportske rasvete najvišeg kvaliteta.
LED rasveta predstavlja kvalitetno, pouzdano i jednostavno rešenje za različite otvorene i sportske prostore!

Sportski tereni i otvoreni stadioni

Bez obzira da li se radi o amaterskoj igri ili Ligi šampiona, osvetljenje sportskog terena na otvorenom uvek mora da pruži vrhunske performanse. To je pre svega LED rasveta sa velikim lumenom, dugim radnim vekom i robusnim načinom gradnje za spoljašnju upotrebu.

Danas čak i reflektori na bazi LED-a mogu lako osvetliti veoma velika igrališta u skladu sa svim zahtevima standarda i sportskih asocijacija. Budući da su ova LED rešenja istovremeno mnogo ekonomičnija, isplati se čak i manjim klubovima da renoviraju svoje manje, srednje i velike sportske terene. 

Slično kao ulična rasveta, kontrola odsjaja i sprečavanje zalutalog svetla igraju važnu ulogu na sportskim terenima i stadionima. Ovde treba koristi posebnu reflektorsku tehnologiju da ciljano usmerava svetlost, izbegavajući upravo ove neželjene efekte.

Atletski i trkački sportovi

Laka atletika, biciklizam, moto sportovi. Za vidljivost i sigurnost na trkačkim stazama, neophodna su snažna prednja svetla koja pokazuju i najmanje detalje – sa visokim nivoom horizontalne i vertikalne osvetljenosti, optimizovanom distribucijom svetla bez odsjaja i svetlosnom tehnologijom bez treperenja.

Pri osvetljavanju sportskih objekata primenjuje se pravilo: što je manja sportska oprema ili brži sportovi, potrebno je više svetlosti. Ipak, različite vrste trkačkih sportova postavljaju potpuno drugačije zahteve za osvetljenje. Sa različitim reflektorima i sa različitom raspodelom svetla i dugogodišnjim iskustvom u rasveti trkačkih staza, SITECO razvija prilagođena rešenja za svaki pojedinačni slučaj – bez dosadnih efekata odsjaja za sportiste, vozače i gledaoce.

SITECO-ova LED rešenja bez treperenja takođe pružaju osnovu za idealne televizijske slike visokog kvaliteta sa super sporim kretanjem bez pulsirajućih fluktuacija svetlosti. To čini trke svih vrsta potpuno drugačijim iskustvom za gledaoce na ekranu. 

Sportske dvorane, hale i fiskulturne sale

Treninzi i turniri za različite sportove održavaju se u teretanama i višenamenskim salama, kao i razni drugi događaji i koncerti. Drugim rečima: mnogo različitih standarda koje treba uzeti u obzir, uvek različiti, uz prisutne visoke zahteve.

U tim slučajevima, koncept osvetljenja mora da obezbedi ravnomerno osvetljenje igrališta do 750 luksa; istovremeno, sportisti i igrači ne smeju biti zaslepljeni ni direktno ni refleksijama, posebno u sportovima sa pogledom na gore. Pored ovoga, drastično raste broj potreba za osvetljenjem za kulturne i druge događaje.

Nudimo posebno fleksibilna rešenja za takve slučajeve sa mnoštvom opcija za konfigurisanje. To je efikasno u pogledu okruženja i troškova u halama. rasveta se može programirati za razne događaje kao i kontrolitrati.  U pitanju su sportski događaji, muzički performansi, pri čemu se kroz integraciju bez problema može rukovoditi uz kontrolne sisteme iz sektora događaja kao što je DMKS.

Nudimo svetlosna rešenja bez treperenja za sportske dvorane, omogućavajući TV emisije sa HD kvalitetnim slikama.

Zimski sportovi

Osvetljenje objekata za zimske sportove spada u posebnu klasu. Ovde se osvetljenje mora vršiti tako da bi pouzdano izdržalo hladnije i vlažnije uslove, ali i opterećenja od snega ako se radi o spoljašnjem osvetljenju. Led i sneg takođe  potpuno drugačije utiču na refleksno ponašanje u odnosu na ostale sportove. Osvetljavanje i senke mogu imati negativan efekat na reakcijsko ponašanje ili vidljivost prepreka, posebno u trkačkim sportovima.

Za ovakve primene pod nepovoljnim uslovima nudimo samo rešenja sa zaštitnom razredom IP65 ili višim.

Sportski bazeni

Voda reflektuje svetlost – i to čini osvetljenje bazena pravim izazovom. Dizajneri rasvete moraju da pronađu rešenje koje plivačima daje jednolično osvetljenje, a istovremeno garantuje dobru vidljivost čak i malih detalja za sudije i gledaoce.

U mnogim slučajevima velike prozorske površine predstavljaju dodatnu poteškoću pri planiranju. U zavisnosti od doba dana i pojave svetlosti, ove oblasti mogu uzrokovati dodatni odsjaj zbog sunčeve svetlosti. Međutim, energetski gledano pojava svetlosti je više prednost, jer veštačka svetlost mora biti regulisana samo u skladu sa potrebama i nije uvek potrebna u celosti.

U bazenima koje koriste i rekreativni plivači nije važno samo osvetljenje bazena. Aspekti dizajna takođe igraju ulogu ovde. Akcentno osvetljenje, dinamični setovi osvetljenja i osvetljenje dizajnerskih elemenata, pretvaraju bazene za odmor u avanturističke i velnes pejzaže opuštajućim prizorom osvetljenja.

Osvetlite na pravi način svoj svet

Upoznajte naše partnere